(recept
si oblíbilo 79 návštěvníků)
Falešný kubánský
Potřebné ingredience
odlehčená verze se želatinou, slazené pouze nutelou a rozmixovaným banánem
Postup přípravy
Piškot: 4 vejce ušlehat se 4 lžícemi cukru do pěny, přidat opatrně lžíci oleje, lžíci kakaa a 5 lžic polohrubé mouky. Žádný prdopeč :-) Upečeme...
Vychladlý korpus (nejlépe přes noc) potřeme višňovým džemem rozmíchaným s trochou griotky či rumu, poklademe podélně rozříznutými banány a zalijeme krémem:
jeden nízkotučný tvaroh smícháme se třemi lžícemi Nutelly, rozmixovaným banánem, jedním velkým bílým řeckým jogurtem (nebo jakýmkoliv hustým) a rychle přimícháme želatinový ztužovač Dr. Oetker připravený podle návodu, na toto množství dávám 1.5 sáčku.
Po částečném zachlazení přelijeme čokol. polevou z jedné tabulky čokolády a asi půl kelímku zakys. smetany- vše zahříváme do úplného spojení.
V lednici zachlazujeme alespoň dvě hodiny před podáváním.
Dozdobíme dle fantazie- DOBROU CHUŤ!
Vychladlý korpus (nejlépe přes noc) potřeme višňovým džemem rozmíchaným s trochou griotky či rumu, poklademe podélně rozříznutými banány a zalijeme krémem:
jeden nízkotučný tvaroh smícháme se třemi lžícemi Nutelly, rozmixovaným banánem, jedním velkým bílým řeckým jogurtem (nebo jakýmkoliv hustým) a rychle přimícháme želatinový ztužovač Dr. Oetker připravený podle návodu, na toto množství dávám 1.5 sáčku.
Po částečném zachlazení přelijeme čokol. polevou z jedné tabulky čokolády a asi půl kelímku zakys. smetany- vše zahříváme do úplného spojení.
V lednici zachlazujeme alespoň dvě hodiny před podáváním.
Dozdobíme dle fantazie- DOBROU CHUŤ!
...našlehat celá vejce (pokojové teploty) s cukrem do pěny, důležité, aby byla čerstvá, pak nemusíme dávat prdopeč do těsta....ke konci zašlehat ještě šlehačem prosáté kakao- lépe se rozpustí a až nakonec opatrně vmíchat ruční metlou prosátou mouku...
korpus po upečení....
a poklademe banány...
druhý den ráno poklademe banány a zalijeme připraveným krémem a šup do lednice, ...já si do formy dávám druhou nastavitelnou- aby byl krém dostatečně vysoký a nestekl po stranách....
..z boku....
...po nakrojení
a další varianta- pro florbalistu :-)
nééépořádek....
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
PETROB
(upraveno)
17. 5. 2014, 13:36
Krásný, určitě vyzkouším
stacie
(upraveno)
22. 2. 2013, 20:01
dort je perfektní vrhla sem se na něj jen sem zjistila , že mám pouze jeden pytlík stuzovace za studena a druhy pytlik sem mela za tepla tak snad to pujde aj tak .. Dortik zhoustl hned nebo az po zchladnuti a ulezeni ? Děkuji
ladika
(upraveno)
12. 3. 2013, 10:34
@stacie
Niki, pokud dávám ztužovač za studena, houstne hned, ale se želatinou rozpuštěnou v teplé vodě celá směs teče, tuhne tak pomaleji.
Bylinka1
(upraveno)
13. 11. 2012, 5:37
Vypadá lákavě
Marti W.
(upraveno)
22. 10. 2012, 15:44
Dobrý den Vlaďko, kde jste prosím koupila tu nastavitelnou formu na dort? Vidím to prvně a moc se mi to líbí. Až se do toho dortu pustím, chtěla bych ho mít taky tak krásný. Děkuju za odpověď . Martina
ladika
(upraveno)
12. 11. 2012, 22:02
@Marti W.
a tady obdélníkový http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=53630011&tab=6
ladika
(upraveno)
12. 11. 2012, 21:59
@Marti W.
Marti, já mám formy už pár let (i tu obdélníkovou nastavitelnou) z jarmarku, kde bývá každoročně stánek pro cukráře, ale myslím, že se dá dnes určitě už sehnat na netu, možná i zde na MMB? http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=53630169&tab=5
Marti W.
(upraveno)
19. 11. 2012, 13:40
@ladika
Děkuju Vlaďko za radu . M.
nnikous
(upraveno)
16. 8. 2012, 20:10
Vlaďko, na jaký průměr dortu je tento recept? Abych ho neměla moc nízký...díky
ladika
(upraveno)
20. 8. 2012, 10:32
@nnikous
....Veru, mám formu s průměrem 23cm....
DagmarKrup
(upraveno)
4. 7. 2012, 10:31
tak som tortu vyskúšala...naozaj bola vynikajúca, ja som ešte do plnky pridala jednu vyšľahanú šľahačku, asi som použila väčšiu tortovú formu, tak sa mi zdalo plnky málo...chcem sa však spýtať, ako na tú polevu..ja som ju nemala takú krásne hladkú ako vy...nad parou som rozpustila jednu čokoládu a po rozpusteí som primiešala polovičku kelímka kyslej smotany a miešala...ale mne sa aj zle roztierala..kde bola podľa Vás chyba? http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=48725&user=125749
ladika
(upraveno)
6. 7. 2012, 22:06
@DagmarKrup
možná více zakysanky, já dávám tu méně tučnou- tekutou- ne hustou...vše dám zastudena do hrnce a míchám nad mírným ohněm do lesklé konzistence ....
Sona31
(upraveno)
22. 6. 2012, 21:26
Dělala jsem ho na dnešek pro dceru k narozkám, všem moc chutnal, díky za bezva recept
ladika
(upraveno)
26. 6. 2012, 10:05
@Sona31
Není zač, to mám radost
violka60
(upraveno)
22. 6. 2012, 9:59
Je prekrásna , takéto v lete zbožňujem , idem spraviť korpus a zbehnem poobede po banány, už teraz mi tečú slinky
ladika
(upraveno)
26. 6. 2012, 10:06
@violka60
Díky...
bakyka
(upraveno)
21. 6. 2012, 19:35
já bych se ráda zeptala na množství toho jogurtu - jeden velký je 400 g? mám na chuť, vypadá úúúžasně chci jej vyzkoušet, tak abych ho nepokazila
ladika
(upraveno)
26. 6. 2012, 10:09
@bakyka
Ano, řecký jogurt měl tuším 380g a Valašský dokonce 500g, oba jsou husté, takže když tam přijde trochu víc, neteče to, i díky větší dávce ztužovače
DagmarKrup
(upraveno)
21. 6. 2012, 8:21
rada by som túto tortičku urobila a chcem sa spýtať, koľko tvarohu ide do plnky? stačí 250 g alebo radšej 500 g? ďakujem pekne...torta vyzerá neskutočne dobre...
ladika
(upraveno)
21. 6. 2012, 8:34
@DagmarKrup
Dášo, tvarohu stačí 250g, nebo můžete dát půl kg tvarohu a vynechat jogurt, také už jsme dělali....je ale hutnější
mirkaberkys
(upraveno)
19. 6. 2012, 14:16
Dortík vypadá parádně. Jen se zeptám, myslíte, že by šly banány nahradit jiným ovocem? Můj přítel banány nerad .
Bakulča
(upraveno)
19. 6. 2012, 14:54
@mirkaberkys
to záleží asi na chuti každého co do toho dá,ale pak to již není Kubánský dorttento dortík se jmenuje Kubánský právě kvůli těm banánům uvnitř.
ladika
(upraveno)
19. 6. 2012, 22:20
@Bakulča
Hani......díky
mirkaberkys
(upraveno)
19. 6. 2012, 21:07
@Bakulča
Zkusím teda s banány a on ať si je když tak vyndá, že?
ladika
(upraveno)
19. 6. 2012, 22:23
@mirkaberkys
Mirko, banánová příchuť je bohužel cítit v celém dortu, banán je i uvnitř krému....asi bude mít smůlu, hlavně že si šmákne zbytek rodiny
lonik
(upraveno)
19. 6. 2012, 9:21
No tak ten je.....mnááám! Vyzkouším!
ladika
(upraveno)
19. 6. 2012, 22:24
@lonik
Díky.....
andol
(upraveno)
30. 5. 2012, 23:04
oooo vypadá super hned bych si kousek dala
ladika
(upraveno)
31. 5. 2012, 9:45
@andol
Děkuji
s-arka
(upraveno)
29. 5. 2012, 18:55
Už vím co udělám na víkend Vypadá nádherně a hlavně velmi chutně mňam
ladika
(upraveno)
30. 5. 2012, 8:29
@s-arka
Děkuji Šári, zaprášilo se po něm rychle, to ano...
rikinka33
(upraveno)
28. 5. 2012, 10:02
bezchybný
ladika
(upraveno)
28. 5. 2012, 16:52
@rikinka33
Marti, díky moc , ale má spoustu much....upekla jsem si ho sobě k svátku- páč já peču všem a mně nemá kdo
rikinka33
(upraveno)
29. 5. 2012, 13:40
@ladika
no teda.... , tak si im teraz ukázala a hádam sa dovtípili . Ale na torte nevidím žiadne "muchy" . Je fakt dokonalá, bezchybná, poleva perfektná a ešte aj rez torty je hladučký . Super !
ladika
(upraveno)
4. 6. 2012, 11:21
@rikinka33
Marti, moc děkuji
ivaja
(upraveno)
25. 5. 2012, 22:56
Dozdoben je šlehačkou?
ladika
(upraveno)
26. 5. 2012, 8:08
@ivaja
Ano, klasickou 33% s trochou ztužovače- dort jsem převážela, tak aby vydržela... A rostlinou u nás nepapkáme, kamarád chemik mi prozradil, že ještě jedna molekula a jedla bych umělou hmotu
nesie1
(upraveno)
25. 5. 2012, 21:36
Mnam
snecka
(upraveno)
25. 5. 2012, 19:45
luxuxní
ladika
(upraveno)
26. 5. 2012, 8:09
@snecka
Díky moc
anešis
(upraveno)
25. 5. 2012, 11:49
Tak ten se povedl!! Jen mě zajímá ta poleva- jaké je konzistence po ztuhnutí? Když se jí třeba dotknu prstem- ušpiní?
ladika
(upraveno)
25. 5. 2012, 18:29
@anešis
Anežko, po zachlazení neušpiní, je lesklá a táhlá, my ji máme radši než tu se ztuženým tukem a neláme se při krájení, není ale tak sladká
enkka
(upraveno)
25. 5. 2012, 11:15
:-vypadá nádherně
ladika
(upraveno)
25. 5. 2012, 18:31
@enkka
Moc díky